Hout - Bree's New World

Massief hout

Eiken basalt - beits

Hout

Massief hout

Eiken moeras - beits

Hout

Massief hout

Eiken naturel - lak of olie

Hout

Massief hout

Eiken white finish - beits

Hout

Massief hout

Noten naturel - lak of olie

Hout

Massief hout

Eiken grijs - beits of olie

Hout

Massief hout

Eiken wit - olie

Hout

Massief hout

Eiken zwart - beits

Hout

Massief hout schoonmaken

Voor het dagelijks reinigen van uw massief houten tafelblad volstaat het schoonmaken met een vochtige doek. Droog de tafel vervolgens goed na met een zachte, droge doek.
Verwijder gemorste vloeistoffen onmiddellijk van de tafel om te voorkomen dat ze geabsorbeerd worden door het hout en vlekken kunnen veroorzaken.
Gebruik nooit schurende of bijtende schoonmaakmiddelen om uw massief houten tafelblad schoon te maken.

Onderhoud massief hout

Massief hout is een natuurlijk product dat ‘werkt’, het krimpt wanneer uw kamer te droog is en zwelt aan als uw kamer te vochtig is. Wanneer uw kamer te droog is kunnen kleine scheurtjes ontstaan in het hout. Daarom is het aan te raden om de temperatuur en luchtvochtigheid in uw kamer zo stabiel mogelijk te houden (vuistregel: kamertemperatuur: 18ºC, 50% luchtvochtigheid; kamertemperatuur 22ºC, 60% luchtvochtigheid). Indien nodig, kunt u de luchtvochtigheid in uw kamer aanpassen met een luchtbevochtiger. Daarnaast is het raadzaam om uw kamer regelmatig te ventileren.
Voor periodiek onderhoud kunt u, uw massief houten tafel behandelen met een beetje meubelolie voor massief hout. Gebruik voor het behandelen een droge doek waarmee u de olie dun aanbrengt op de tafel. Zorg er altijd voor dat de tafel goed schoon en droog is, voordat u de olie op de tafel aanbrengt. Na het behandelen met olie dient u de tafel zachtjes droog te wrijven met een droge doek.
Kleine scheurtjes en vlekken kunnen behandeld worden met een schuursponsje. Wrijf hierbij altijd in de richting van de nerf. Behandel de tafel hierna weer met meubelolie. Sluit af met het droogwrijven van de tafel met een droge doek.