De geschiedenis en designers van Bree's New World

Ontwerpers

Over Ons

Peter Schreuder Goedheijt

Volgde de studie voor Grafisch-Typografisch ontwerper aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Door zijn ruimtelijk inzicht in het verpakkingsontwerp, besloot hij aanvullend de studie Industrieel Ontwerpen te volgen. In 1987 werd hem de “Prijs voor het beste Nederlandse Meubelontwerp” toegekend. De afgelopen jaren heeft Peter in zijn ontwerpen de focus vooral gelegd op organische vormen, waaronder de Cloudy, Peggy, Rikki, Rosie, Ruby, Steely en Twinny.

Over Ons

Hans Daalder

Hans Daalder (1963) studeert af aan de Design Academy in Eindhoven in 1989. In 1990 richt hij zijn ontwerpstudio op en werkt voor de hoogwaardige meubel- en kantoormeubelindustrie in Europa. Al snel blijkt de ontwerpstijl van Hans Daalder aan te slaan bij een breed publiek. De mensen waarderen de heldere lijnen, de originaliteit en de hoge kwaliteit van zijn werk. Een mooi voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de eetkamerstoel Fly, een uniek ontwerp eetkamerstoel met krachtige lijnen.

Over Ons

Jan Neggers

Binnenhuisarchitect, ontwerper en uitvinder met diverse octrooien op zijn naam. Een autodidact die zich de laatste jaren vooral bezig houdt met het ontwikkelen van producten welke eenvoudiger, sterker, functioneler en mooier zijn.

Over Ons

Marian Harent

Volgde de opleiding ‘Interieurontwerpen’ aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam. Is tegenwoordig werkzaam als interieurarchitect en ontwerpt al vele jaren kasten en tafels voor Bree’s New World.

Over Ons

Martin Haksteen

Studeerde aan de Academie voor Industriële Vormgeving Eindhoven (later 'Design Academy'). Sinds 1984 werkzaam als freelance productontwerper en winnaar “Meubel van het jaar” prijs in Nederland 1988 en “Merket for good Design” prijs in Noorwegen 1999.

Over Ons

Pieter de Moor (1943 - 2010†)

Heeft voor Bree’s New World met name een aantal zeer succesvolle fauteuils en stoelen ontworpen. Hij was vooral gespecialiseerd in het uitwerken van de fabricage technische aspecten van nieuw ontworpen producten.

Frans Schrofer

Frans Schrofer

Is in 1983 als industrieel ontwerper afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven. Zijn kwaliteiten als ontwerper in combinatie met zijn technisch inzicht hebben hem tot een internationaal gerespecteerd designer gemaakt. Hij is oprichter en directeur van zijn eigen ontwerpbureau “Studio Schrofer”. Zijn ontwerpen zijn kenmerkend voor het interieur met een eigentijdse lifestyle.