Over Bree's New World

Meubelen maken is een vak. Een vak met historie en (familie-) tradities. Bree's New World heeft zijn oorsprong in 1897, toen geheten "Stoomtimmerfabriek De Akerboom". De ambachtelijke traditionele stoomtimmerfabriek van weleer is getransformeerd tot een modern ontwerpbedrijf met eigentijdse meubelen van spraakmakend ontwerp. Alle verschillende generaties van familie Van Bree werkten in deze unieke meubelfabriek. Vanaf het eerste idee van een nieuw meubelontwerp tot en met de aflevering bij de klant zijn mensen onmisbaar. Door hun kwaliteiten en hun gevoel bij het produkt bepalen zij de kwaliteit van het merk. Zij maken dat wij topprodukten leveren in Nederland en ver daarbuiten.

Picture

Jan Neggers

Binnenhuisarchitect, ontwerper en uitvinder met diverse octrooien op zijn naam. Een autodidact die zich de laatste jaren vooral bezig houdt met het ontwikkelen van producten welke eenvoudiger, sterker, functioneler en mooier zijn.

Jan Neggers
Picture

Frans Schrofer

Is in 1983 als industrieel ontwerper afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven. Zijn kwaliteiten als ontwerper in combinatie met zijn technisch inzicht hebben hem tot een internationaal gerespecteerd designer gemaakt. Hij is oprichter en directeur van zijn eigen ontwerpbureau “Studio Schrofer”. Zijn ontwerpen zijn kenmerkend voor het interieur met een eigentijdse lifestyle.

Frans Schrofer
Picture

Martin Haksteen

Studeerde aan de Academie voor Industriële Vormgeving Eindhoven (later 'Design Academy'). Sinds 1984 werkzaam als freelance productontwerper en winnaar “Meubel van het jaar” prijs in Nederland 1988 en “Merket for good Design” prijs in Noorwegen 1999.

Martin Haksteen
Picture

Marian Harent

Volgde de opleiding ‘Interieurontwerpen’ aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam. Is tegenwoordig werkzaam als interieurarchitect en ontwerpt al vele jaren kasten en tafels voor Bree’s New World.

Marian Harent
Picture

Peter Schreuder Goedheijt

Volgde de studie voor Grafisch-Typografisch ontwerper aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Door zijn ruimtelijk inzicht in het verpakkingsontwerp, besloot hij aanvullend de studie Industrieel Ontwerpen te volgen. In 1987 werd hem de “Prijs voor het beste Nederlandse Meubelontwerp” toegekend.

Peter Schreuder Goedheijt
Picture

Pieter de Moor (1943 - 2010†)

Heeft voor Bree’s New World met name een aantal zeer succesvolle fauteuils en stoelen ontworpen. Hij was vooral gespecialiseerd in het uitwerken van de fabricage technische aspecten van nieuw ontworpen producten.

Pieter de Moor
Bree's New World
Kotterstraat 8
3133 KW Vlaardingen
T: +31 (0)10 248 9006
M: info@breesnewworld.nl
Privacy policy

2020 © Bree's New World - Alle rechten voorbehouden
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Realisatie: Koole Media Service